kapsalon Hairdrive Milotte/kappergendt

U kunt nu online uw afspraak boeken!    


Help mijn haar is vet😳


Lijkt jou haar nattig/glimmend bij de hoofdhuid?


Vet haar is het haartype waar niemand op zit te wachten. Wie te maken heeft met vet haar vindt het vooral verschrikkelijk vanwege het uiterlijk waardoor je je zelfs onzeker kan gaan voelen! Ik begrijp je volkomen! In dit artikel vertel ik je alles wat je over vet haar wilt weten en vind je de beste haar tips van de kapper!


WAT ZIJN DE KENMERKEN VAN VET HAAR

Waar kun je vet haar aan herkennen?

Als je met je hand door je haar heen gaat en het voelt vettig aan, het kan zelfs zo zijn dat de huid van je hand ook gelijk vettig wordt, heb je te maken met vet haar. Je hoofdhuid glimt en je haren zien er nattig uit bij de hoofdhuid. Uiteraard ligt het eraan of je écht vet haar hebt of dat je de afgelopen dagen veel gebruik heb gemaakt van een haar wax of haarolie zonder dat je het haar hebt gewassen.

Vet haar begint al bij de hoofdhuid. Vaak is de aanzet de plek dat het meeste opvalt. Het is vettig waardoor het er misschien een beetje viezig uit gaat zien(net alsof je onwijs aan het transpireren bent op je hoofd), het heeft té veel glans en je haar gaat snel in slierterige pieken hangen.

De juiste verzorging van het haar is een absolute must, want je wilt natuurlijk dat je haar er zo gezond mogelijk en niet vet uitziet.OORZAKEN VAN VET HAAR

Wat is de vet haar oorzaak?

De Vet haar oorzaak is het tegenovergestelde van droog haar, want bij snel vet wordend haar is de talg vet productie juist weer erg hoog. Bij een hoge talg vet productie komt er meer talg vet vrij op de hoofdhuid en wordt verspreid in het haar. Dat talg vet heeft een beschermende functie en is de natuurlijke beschermlaag van je hoofdhuid, maar een te hoge talgproductie is teveel van het goede en kan soms erg vervelend zijn.

-Te vaak wassen maakt het haar vet

Bij vet haar wil je het liefst je haar elke dag wassen om het vet te verwijderen. Te vaak wassen stimuleert bijvoorbeeld ook juist die talgproductie! Doordat je steeds je hoofdhuid activeert zal het haar weer sneller vet gaan worden.

-Vet haar hormonen

Vet haar hormonen  kunnen een grote rol spelen bij een hoge talg vet productie. Misschien merk je het al tijdens je menstruatie en in je pubertijd. Puistjes en vet haar zijn vaak oorzaken bij een verandering van je hormonen. Ook kunnen vrouwen meer last hebben van vet haar tijdens een zwangerschap of juist wanneer men in de overgang raakt. We spreken nu van vet haar door je hormonen.

-Vet  makende verzorgingsproducten

Uiteraard wil je je haar ondanks dat het snel vet wordt natuurlijk wel goed verzorgen. Hier is het ontzettend belangrijk dat je de juiste verzorgingsproducten gebruikt die speciaal geschikt zijn voor vet haar. Vet haar heeft namelijk veel minder olie-achtige ingrediënten nodig dan bijvoorbeeld droog haar. Ga je nu juist producten gebruiken waar olie-achtige ingrediënten in zitten dan zal je het juist ook weer vetter maken want het haar heeft dit niet nodig.

Let op: Ook bij temperatuur stijgingen kan de talg vet productie toenemen. Bij warm weer transpireer je meer, waardoor ook je haar sneller vet kan worden. Zelfs stress, medicijn gebruik en stofwisselingsstoornissen kunnen een boosdoener zijn.VET HAAR TIPS

Hoe behandel je vet haar?

Je bent tot de conclusie gekomen dat je last hebt van vet haar. Wat nu? 

Hier volgen enkele vet haar tips:  

het is belangrijk dat je de talgproductie niet extra gaat stimuleren. Hierbij zijn er gelukkig een aantal dingen qua verzorging die je kunt toepassen om het haar niet nóg vetter te maken. Misschien kun je het zelfs iets verminderen! Houd er wel rekening mee dat wanneer je hier aanleg voor hebt het met onderstaande vet haar tips niet zal verdwijnen, maar je kan het misschien wel iets verminderen!

VERZORGING VAN VET HAAR

Je wilt het het liefst het vet uit je haar verbannen en de meest ontvettende producten voor je haar gaan gebruiken. Het idee is goed, maar weet wel dat je haar ook goed verzorgd moet worden om de lengte en punten niet uit te laten drogen.

VET HAAR shampoo

Vet haar shampoo heeft een reinigende functie. Dat betekend dat het het haar schoon maakt en ontvet. Dat betekend niet dat je bij vet haar iedere shampoo kunt gebruiken, want er worden ook shampoos geproduceerd die mild zijn voor het haar waar bijvoorbeeld oliën aan worden toegevoegd. Voor vet haar betekend dat nog meer vet in het haar aanbrengen. Dat willen we niet!

Vet haar voorkomen, vet haar heeft een sterk reinigende shampoo nodig die speciaal geschikt is voor dit haartype

 


 

Derma Control shampoo zorgt er voor om de ontregelde functies van de huid te helpen voorkomen. Zo kan er roos of overmatige talgafscheiding optreden wanneer de hoofdhuid ontregelt is. Als je regelmatig met de bijbehorende producten het haar en de huid wast, zullen de  problemen aanzienlijk verminderen en/of verdwijnen.


Let op: Probeer je haar niet te vaak te wassen. Door het te veel te wassen stimuleer je de talgproductie juist extra waardoor het haar weer sneller vet zal worden.


                         

CONDITIONER BIJ VET HAAR    Vaak is het haar bij de aanzet vet, maar zijn de lengte en punten een stuk droger. Zeker als je een speciale shampoo voor vet haar gebruikt, kunnen je punten zeer uitdrogen. Belangrijk is om hier toch een goede conditioner voor te gebruiken. Deze conditioner gebruik je dan ook alleen in de lengte en punten van je haar, dus niet bij de (snel vet wordende) aanzet. 
  Hair Repair mask is een intensieve haarkuur voor droog en beschadigd haar.Het masker geeft een langdurige bescherming tegen uitdroging zonder het haar te verzwaren. Herstelt het haar waardoor het zacht, soepel en glanzend wordt.

 


VET HAAR VOORKOMEN, MINDER VAAK WASSEN

Als je last hebt van vet haar wil je het liefste je haar iedere dag wassen. Toch is het belangrijk om dit te minderen. Waarom? Door het haar te wassen en steeds je hoofdhuid weer te masseren stimuleer je ook de talgproductie extra waardoor je haar nog sneller vet wordt. Een lastig punt, ik weet het.

Je haar en hoofdhuid wennen er op een gegeven moment aan dat het vaak gewassen wordt. Het haar en de hoofdhuid zullen er ook aan wennen als het iets minder vaak gewassen wordt. Je kunt het te vaak wassen van je haar het beste afbouwen in stapjes. Was je haar bijvoorbeeld eerst 1 dag in de week niet en bouw dit langzaam op totdat je je haar om de dag wast. Misschien kun je er op een gegeven moment 2 dagen tussen laten.

Een goed alternatief om je haar op de niet-wasdag er minder vet uit te laten zien is het gebruik van een goede droogshampoo.

Let op: Zorg ervoor dat je de hoofdhuid niet te stevig masseert tijdens het wassen van je haar. Ook kun je het beste lauwwarm water gebruiken bij het spoelen.

VET HAAR VERBERGEN

Je kijkt 's ochtends in de spiegel en je ziet: vet haar. Je weet dat je het wassen beter nog een dagje moet uitstellen, dus hoe ga je dat vette haar verbergen?Dry shampoo
is hier je beste vriend!!
Droogshampoo is een fijn product dat vet absorbeert. Maakt het het haar ook schoon? Nee. Je zult merken dat je haar er juist heel stug van wordt en dat het eigenlijk een beetje viezig aanvoelt. Het is een ideaal product om als "tussendoortje" te gebruiken én om meer volume in je haar te creëren! de dry shampoo van Finnley's is hier goed voor te gebruiken. Je schudt de fles eerst goed en kan in een soort van banen het haar bij de hoofdhuid inspuiten, houdt wel wat afstand van je hoofdhuid. Je zult nu merken dat het vet wat geabsorbeerd gaat worden en direct de glans afneemt.Heb je half lang tot lang haar? Steek je haar op zodat er zo weinig mogelijk van de vette aanzet zichtbaar is. Ook een leuke haarband of sjaaltje kan je helpen om het vette haar te verdoezelen.  


BLIJF ZOVEEL MOGELIJK VAN JE HAAR AF

Vooral wanneer je je haar veel los draagt zit je meer aan je haar dan wanneer je het opsteekt of in een staart draagt. Doordat je met je handen door je haar gaat wordt je haar sneller vet. Dit geldt ook voor het kammen en/of borstelen van het haar. Doe dit dus niet te vaak om extra stimulatie van de talgproductie te voorkomen.

GEZONDE LEVENSSTIJL

voeding en nachtrust spelen ook mee bij een gezonde hoofdhuid en mooi haar.

Een gezonde levensstijl helpt mee aan gezond en mooi haar. 

Kapster Nathalie van Hairdrive Milotte, kapper Gendt.Producten van kapsalon Hairdrive Milotte 

Ik werk met het exclusieve merk:     

 Finnley's


Finnley's is parabenen vrij, dierproefvrij en bevat geen dierlijke bijproducten


Finnley's verf geeft MEER glans door...............

             Briljant LUX3D Technologie!


Opbellen
E-mail
Info